Gratis verzending! | Op werkdagen besteld voor 11:00 = Morgen in huis!

Maat armband meten

Online een armband kopen? Dan heb je wel de juiste maat nodig! Daarom ben je waarschijnlijk ook op ons artikel ‘Maat armband meten’ terecht gekomen. Online shoppen kan lastig zijn, maar als je weet wat je nodig hebt, is het juist heel efficiënt! In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je achter de juiste maat armband komt. Er zijn een aantal mogelijkheden om je maat te vinden, lees hieronder welke! Het enige wat je nodig hebt is een stoffeerderslint, een stuk touw, een rolmaat of een liniaal.

Maat armband meten met een stoffeerderslint

Met het stoffeerderslint neem je jouw maat makkelijk op, namelijk zo: Doe het lint om je pols, net onder het botje (zie foto). Zorg ervoor dat het lint niet té strak zit. Waar het lint zich kruist, lees jij jouw maat op. Dit is jouw polsomtrek. Als je jouw polsomtrek opgenomen hebt, tel je hier 2cm bij op. Dus bijvoorbeeld: polsomtrek 16,5cm + 2cm = 18,5cm. Je hebt dan armband maat 18,5. Op de afbeelding hieronder laten we zien hoe je de maat opneemt.

Zelf maat opnemen armband

Maat armband meten met een touwtje

Dit werkt in principe hetzelfde als met een stoffeerderslint, alleen dan met een touwtje. Doe het touwtje strak om de pols (denk erom: hier ook niet té strak!) onder het botje en zorg dat je de plek vasthoudt of markeert waar het touwtje elkaar kruist. Leg vervolgens het touwtje op een rolmaat of liniaal vanaf het 0 punt en kijk op welke lengte het touwtje eindigt/uitkomt, tel hier 2cm bij op en je hebt je armband maat gevonden! De afbeeldingen hieronder laten we zien hoe je de maat opneemt.

De manier waarop jij wilt dat je armband zit

In de voorbeelden tellen wij 2 cm op bij de opgenomen lengte en dit is over het algemeen hoe de armband het meest prettig valt. Echter speelt persoonlijke voorkeur natuurlijk ook een rol. Als je wilt dat het armbandje wat strakker zit tel dan 1 tot 1,5cm op bij de opgenomen lengte.

En dan nu een armband in de juiste maat vinden

Oké, nu weet je als het goed is jouw maat van een armband. Yes! En nu?
Nu kun jij op zoek gaan naar jouw favoriete armband en in jouw eigen maat bestellen! Zo zit jouw armband straks als gegoten om jouw arm!

Bij ons vind je armbanden in verschillende maten, dus kijk goed bij jouw favoriete armband welke maat je bestelt. Mocht jouw maat er niet tussen zitten of kom jij er niet helemaal uit, vraag ons gerust om hulp! Wij kunnen zeker voor jou op zoek gaan naar de juiste maat, of gaan op zoek naar een alternatief!

Er zijn bij ons ook armbanden te koop, waar een verlengketting aan zit. Hierdoor kun jij de armband zelf naar wens instellen en weet jij bijna zeker dat jij een geschikte armband maat hebt. Mocht jij een armband vinden zonder verlengketting, vraag ons dan naar de mogelijkheden. Misschien kan er een verlengketting tussen gezet worden!

Hopelijk kan je nu de juiste keuze maken! Voor vragen kun je altijd bij ons terecht en dan proberen we je zo goed mogelijk te helpen! Neem contact met ons op of vraag het in een reactie onder dit bericht! Wil je geen updates missen? Volg ons dan op Instagram! of meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en de nieuwste updates!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *