Gratis verzending! | Op werkdagen besteld voor 11:00 = Morgen in huis!

De charme van handgemaakte sieraden

De charme van handgemaakte sieraden. Wat is er nou mooier dan een persoonlijk handgemaakt sieraad naar eigen smaak? Daarnaast zijn handgemaakte sieraden uniek, er zijn er tenslotte geen twee van (tenzij het een paar oorbellen is haha).

In dit artikel behandelen wij 5 punten waarom het handgemaakte sieraad, 1 van de mooiste sieraden is die je kunt bezitten.

1. De charme van handgemaakte sieraden

Handgemaakte sieraden zijn uniek. Geen enkel sieraad is hetzelfde en het sieraad wordt in veel gevallen ook gepersonaliseerd. Het is voor of misschien zelfs wel door jou ontworpen! Dat is toch geweldig?

In een handgemaakt zit karakter dat vanuit de smid komt, iets wat je niet gauw vindt in massa geproduceerde sieraden. Je kan dit soms herkennen aan de ‘signatuur style’ van een smid. Elk sieraad is uniek maar toch zijn er herkenningspunten.

2. Handgemaakte sieraden zijn van hoge kwaliteit

Handgemaakte sieraden zijn van hoge kwaliteit. Dit kom omdat de smid uren bezig is met het vervaardigen van het sieraad en daarom erg bezig is met het sieraad. Een smid zal altijd tussentijds en achteraf altijd controleren op kwaliteit. Daarnaast controleert de smid altijd de kwaliteit van zijn of haar grondstoffen.

3.  Handgemaakt is duurzaam

Handgemaakte sieraden zijn duurzaam. De meeste smeden geven om hun product. Wij van Mantje-Jewelry vinden dat de aarde een betere plek moet worden voor iedereen en alles wat er op leeft. Wij geven er dus ook om waar het materiaal vandaan komt, hoe het gewonnen wordt en hoe de omstandigheden zijn voor de mensen die daar werken.

4. Handgemaakt helpt de ondernemer

Door te kiezen voor een handgemaakt product helpt u uw lokale ondernemer meer dan door een massa product te kopen. Het draagt bij aan duurzaamheid, de naamsbekendheid van de ondernemer/smid en de ondernemer houdt er meer aan over.

5. Het proces

De maker/artiest heeft een speciale band met het sieraad. De artiest is onderdeel van het gehele proces van het sieraad. Je maakt van niets iets, alsof er iets geboren wordt. Het schept een speciale band tussen de klant, het sieraad en de maker. Je kan het vergelijken met een schilderij waar uren werk in zit.

Bedankt voor het lezen van ons artikel ‘De charme van het handgemaakte sieraad’😉 Ben je gecharmeerd geraakt door het ‘handgemaakte sieraad’? Bekijk hier ons aanbod handgemaakte sieraden uit eigen atelier!

Of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *