Gratis verzending! | Op werkdagen besteld voor 11:00 = Morgen in huis!

Geboortestenen! welke steen hoort bij jouw geboortemaand?

Geboortestenen! welke steen hoort bij jouw geboortemaand? In dit artikel gaan wij dieper in op geboortestenen. Er zijn talloze edelstenen, maar slechts een deel van de edelstenen is een geboortesteen. In welke maand ben jij geboren? En wat voor betekenis heeft jouw geboortesteen? Ontdek het hieronder!

 

1. Januari

Granaat edelsteen

Granaat

Granaat staat voor moed, hoop, levensvreugde en daadkracht. Het gebruik en het dragen van een granaat komt van ver terug in de tijd. Zo droegen ridders de steen voor geluk en bescherming. Granaat zou helpen tegen nare dromen en helpen in moeilijke tijden. Granaat kan ook bijdragen aan zelfvertrouwen en energie.

2. Februari

Edelsteen Amethist

Amethist

Amethist staat voor rust, genezing en de ziel. De prachtige paarse steen zorgt voor balans en geeft energie wanneer je dat niet hebt maar wel nodig hebt.

3. Maart

Edelsteen Aquamarijn

Aquamarijn

Ontspanning, kalmerend en verkoelend. Aquamarijn doet kalmeren wanneer dat nodig is. De prachtige blauwe steen doet denken aan de zee en staat/stond ook bekend als beschermer van schippers en zeelieden.

4. April

Diamant

Diamant

Eeuwige liefde en onoverwinnelijk. Deze betekenis sluit aan bij de hardheid van een diamant, de hardste edelsteen op de schaal van Mohs, een steen die voor eeuwig is en niet stuk kan.

5. Mei

Edelsteen Smaragd

Smaragd

Relaties, vriendschappen, focus en verbreding van horizon. De prachtige groene kleur van Smaragd sprak ook Cleopatra aan en het verhaal gaat dat het haar favoriete edelsteen was. De Smaragd zou helpen je een inzicht te kunnen geven in de toekomst. Smaragd draagt bij aan geduld en hoop.

6. Juni

Parel

Parel

Integriteit, begrip, wijsheid en acceptatie. De Grieken zouden parels zien als de tranen van Aphrodite die gestold zouden zijn. Aphrodite is de godin van de liefde. Een parel staat voor puurheid en passie. Een parel werkt kalmerend tegen nervositeit en angsten.

7. Juli

Edelsteen Robijn

Robijn

Kracht en energie, stimuleert hartstocht, enthousiasme en de positieve houding. De rode kleur van de Robijn heeft de kleur van de liefde. De Robijn beschermd en zorgt voor harmonie in het leven van de drager.

8. Augustus

Edelsteen Peridot

Peridot

Persoonlijke ontwikkeling, groei en zuiverend zijn een aantal eigenschappen van de Peridot. De steen met een prachtige groene doorzichtige kleur geeft een prachtig effect in het licht. Het dragen van een Peridot vermindert stress, zorgt voor geluk en vrede.

9. September

Edelsteen Saffier

Saffier

Wijsheid, eerlijkheid, discipline, succes en inzicht. Saffier heeft een prachtige diepblauwe kleur, mede daarom wordt deze steen veel gebruikt in combinatie met witgoud. Puurheid en geloof wordt versterkt door deze steen.

10. Oktober

Edelsteen Opaal

Opaal

Creatief, optimistisch, spontaan, origineel en vrolijk. Wij vinden dat de Opaal een van de mooiste stenen is. Opaal is er in veel verschillende soorten en als het zonnetje de Opaal raakt, verschijnt er een prachtig schouwspel van verschillende kleuren! Aboriginals geloven zelfs dat de Opaal mee werd gebracht op hun land door een regenboog, gecreëerd door hun voorouders.

11. November

Edelsteen Topaas

Topaas

Kennis, wijsheid, openheid, eerlijkheid, vreugde en voorspoed. De Topaas is te vinden in veel verschillende kleuren: groen, rood, blauw en oranje. Het dragen van een Topaas geeft de grijze massa een boost en draagt bij aan je kracht.

12. December

Edelsteen Turkoois/Turquoise

Turkoois

Kalmering, balans en rust. Turkoois brengt geluk en nieuwe vriendschappen. Turkoois werd ook gevonden in oude Egyptische tomben. De Egyptenaren gebruikten het in ringen en halskettingen.

En welke steen past bij jouw geboortemaand? Wij hebben een breed aanbod sieraden met diverse stenen waar jouw geboortesteen waarschijnlijk tussen zit! Tot slot willen wij je bedanken voor het lezen van ‘Geboortestenen! welke steen hoort bij jouw geboortemaand?’. Wij hopen dat je er wat wijzer van geworden bent 😉 Meer updates van Mantje-Jewelry? Volg ons op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *