Gratis verzending! | Op werkdagen besteld voor 11:00 = Morgen in huis!

Welke soort schakel past bij jou?

Welke soort schakel past bij jou? Als je het hebt over schakel soorten, dan is er genoeg keuze. De ene ‘voller’ dan de andere, met andere woorden: dikke en dunne schakels. Sommige schakelsoorten hebben ook een interessant stukje geschiedenis.

In dit artikel duiken we dieper in de soorten schakels en de geschiedenis van sommige schakelsoorten. Dit kan je helpen om een juiste keuze te maken.

1. Jasseron
Jasseron schakels

Een schakel die je veel tegen zult komen is de Jasseron schakel. Beschikbaar in verschillende dikten en daardoor wordt deze schakel ook op verschillende manieren toegepast, een dunne variant met bijvoorbeeld een hanger of in combinatie met bolletjes.

2. Koningsketting/Byzantine

koningsketting

De koningsketting ook wel Byzantine is een bijzondere schakel om te zien. Het ingewikkelde ontwerp maakt dat het sieraad lastig te produceren is. De koningsketting stamt uit de 5e eeuw (400-500 jaar). Van dit schakelsoort zijn verschillende uitvoeringen: rond, vierkant en rechthoekig.

3. Figaro

Als je het over een klassieke schakelsoort hebt kan Figaro zeker niet ontbreken. In de Figaro schakel zie je de gourmet schakel terug, maar deze wordt steeds onderbroken door een langere verbindingsschakel. De Figaro schakel vind zijn oorsprong in Italië en ontleend zijn naam aan het Italiaanse opera, Het huwelijk van Figaro.

4. Closed forever

De closed forever is een schakel die je tot op de dag van vandaag veel terug ziet. De kenmerkende closed forever schakels zijn er in de massieve variant en holle variant. De hoekige buitenzijde van de schakels in combinatie met de sterke verbinding maken dit tot een prachtig sieraad.

5. Gourmet schakel

gourmet

Een gourmet schakel, kan altijd en overal. De sterke en massieve schakels maken dit tot een populaire schakelsoort die je terugziet in armbanden en colliers. Doordat er veel verschillende dikten zijn van deze schakel, is er altijd wel een variant bij die bij jou past. Wil je iets opvallends? Kies dan voor de dikkere schakel. Meer minimalistisch of combineren met andere armbandjes of colliers? Kies dan voor een dunne variant.

6. Vossenstaart

De vossenstaart schakel is een schakel die dicht op elkaar zit gevlochten, hierdoor krijg je hetzelfde effect als de textuur van een staart. Vandaar de naam vossenstaart. Doordat de schakels zo dicht op elkaar zitten krijg je een ‘vol’ effect, wat een prachtig effect geeft als je het sieraad draagt.

7. Venetiaanse schakel

venetiaan

De venetiaanse schakel, zijn vierkante schakeltjes in elkaar gehaakt tot een geheel. Het is een slanke en tijdloze schakel die het in combinatie met een hanger goed doet.

 

8. Milanees

De textuur van een Milanese schakel lijkt erg op dat van touw. Het is een prachtig ontwerp en geschikt om te dragen bij de meeste outfits en gelegenheden. Bij het voorbeeld hierboven worden 4 Milanese banden met elkaar gecombineerd voor een opvallend design.

9. Bolletjes schakel

Het klassieke bolletjes schakel. Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen en is beschikbaar in vele materialen en uitvoeringen. Bolletjes dichter op elkaar of juist wat verder uit elkaar, grotere bolletjes en kleinere bolletjes zijn varianten die je tegen kunt komen.

10. Koffieboon schakel

koffieboon collier

De koffieboon schakel is een excentrieke schakel en je kunt er de vorm van koffieboontjes in terugzien. Dit type schakel is niet voor iedereen maar maakt hem niet minder mooi. Hou je van opvallende sieraden? Dan zou dit type schakel jou misschien wel passen.

Tot slot

Willen wij je bedanken voor het lezen van ‘Welke soort schakel past bij jou?’. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op!

Meer op de hoogte blijven van de updates van Mantje-Jewelry? Volg ons op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *